|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #3 kdy: 19.09.2025, 05:08 » |
|
Já bych se soustředil na výběr a použití jednotlivých typů kabelů, koncovky už jsou určeny. Kabel H05VV-F (CYSY) na prodlužovací přívody příliš vhodný není, užití vidím pouze v prostředí, kde není horko ani zima a bez mechanického namáhání. Doporučit lze H07RN-F (CGTG), ten je vhodný na vámi uvažované sklepy, půdy a též do venkovního prostředí. Průřez by měl být vždy 3x1,5mm2minimálně. Pro náročné spotřebiče (např. svářečky) 3x2,5.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
|
|
Václav Třetí

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 21.09.2025, 12:31 » |
|
Rychlošrouby mají tendenci se povolovat a někdy i strhávat.
|
Václav 3
Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.
Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« Odpověď #7 kdy: 22.09.2025, 07:31 » |
|
Kabel pouzivam vzdy 3x2.5mm.
A co vás k tomu vede?
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #9 kdy: 22.09.2025, 14:22 » |
|
Zkusenosti s kabelem 3x1.5, zasuvkovy okruh je take 3x2.5 - beru to jako pokracovani/prodlouzeni zasuvkoveho okruhu
Pak nevím zda dobře chápete, proč je zás. okruh proveden právě v průřezu 2,5mm2. Brát prodlužovák jako pokračování zásuvkového okruhu vám hatit nebudu, jen je dobré si vždy uvědomit, co je na tom prodlužováku zapojené. Lampička, el. budík, nabíječky na telefon, televize, audiotechnika. ...na to vám s přehledem stačí prodlužovák s vodiči průřezu 1,5mm2. Tepelné spotřebiče (přímotopy, pračka, sušička, kávovar, trouba atd.) nemají na prodlužováku co dělat. Za mě tedy použití 2,5mm2 v domácích podmínkách s připojením výše uvedeného nemá žádný větší význam.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 24.09.2025, 15:46 » |
|
Obcas se tam zapoji svarecka, kompresor
Kabel pouzivam vzdy 3x2.5mm. Samozrejme spise pouzivam h07rn-f nez h05, ale pro prodluzovacky, ktere lezi v pokoji, protoze se presunul nabytek a k zasuvce je to daleko, to je lepsi.
Tak pokud v pokoji opravdu zapojujete svářečku a kompresor, to je pak jiná. To jsem nevěděl 
|
|
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #16 kdy: 25.09.2025, 07:52 » |
|
Ano, napr kdyz vedlejsi pokoj prochazi rekonstrukci.. .. a propo odpoved na moji otazku od vas jsem se nedozvedel
Vážený pane, když čtu vaše příspěvky, nabývám dojmu, že se v nich poněkud ztrácíte. Když pak ve finále začnete tvrzení pohozeného prodlužováku za nábytkem podporovat rekonstrukcí vedlejšího pokoje, u které budete používat svářečku a kompresor, moje chuť s vámi diskutovat naprosto vypršela. A odpověď na vaši otázku, zda je na použití prodlužováku s průřezem vodičů 2,5mm2 něco špatného odpovídám...ne ní. Já to ovšem v 90% použití v domácích podmínkách vidím jako zbytečné. Tedy, když opomenu osoby, které při rekonstrukci části bytu použijí pomalu buchar.
|
|
|
|
|